När detta skrivs har Utgivet.se varit i gång i ganska exakt en månads tid. Nyhetssajten – eller nättidningen om man så vill – startade 3 mars och så här i backspegeln går det att konstatera att Utgivet fick en flygande start. Mer än 4300 läsare besökte sajten i mars.

Premiärdagen fick jag medverka i Sveriges Radio Kristianstad tillsammans med Mimmi Karlsson Bernfalk, Norra Skånes chefredaktör, och diskutera journalistik i allmänhet och superlokal journalistik i synnerhet. Att detta fick genomslag råder det ingen tvekan om, i statistiken ser man en kraftig topp i antalet besök i samband med att radioinslaget sändes.

Facebook-sidan för Utgivet.se fick snabbt mer än 100 gillare och antalet växer sakta men säkert. Genom att gilla sidan och välja “notifications” får man automatiskt ett meddelande så snart en artikel har lagts ut på sajten.

Vilka artiklar har då varit mest intressanta för läsarna? Utan tvekan finns det många hästintresserade människor som läser Utgivet.se, för absolut populäraste artikeln var den om hingstvisningen på Jan Brinks Tullstorp och den näst mest lästa artikeln handlade om den kidnappade hästen Glimma. Dessutom lyckades ytterligare en nyhet med hästanknytning slå sig in bland de fem mest lästa artiklarna, nämligen den om att Sibbhults Ryttarsällskap nu går i graven.

Topplistan för mars ser ut så här:

1. Hingstvisning drog storpublik
2. Mysteriet Glimma mot sin lösning
3. Folklig manifestation för miljön
4. 100 000 för flytt av fritidsgård
5. Ryttarsällskap går i graven